10/09/2019

De jaarlijkse StrongSISTERrun en StrongMANrun van Hellendoorn werd dit jaar twee dagen aaneen ondersteund  door leden van de LIONS Zutphen Kattenhangen samen met bewoners van het Asiel Zoekers Centrum Zutphen (4 van ons, 12 van het AZC).  De eerste dag liepen ongeveer 2000 vrouwen de run over verschillende lengtes (5 en 10 km). Maar al die kilometers op een parcours met forse hindernissen. De dappere deelnemers zwommen door de Regge, klommen over hooibalen, ploeterden door een doolhof, gleden van glijbanen, tijgerden door de modder, kortom, geen hindernis was hen te gek. Onze Lions en de mensen van het AZC zorgden er op de eerste plaats voor, dat de run veilig bleef voor de deelnemers. Bovendien regelden ze de tweede dag het opbergen en de teruggave van de sporttassen van de deelnemers...5 duizend tassen gingen die dag twee keer over de tafels en van hand tot hand. 
 

En de opbrengst? Voor iedereen die nog nooit bij een obstakel- run was geweest, ging een wereld open. Wat een perfecte organisatie en wat een energie bij de deelnemers! 

Maar we hadden ook enorme spierpijn van al die getilde tassen, dat kunnen we helaas niet onvermeld laten.  De deelnemers van het AZC maakten een paar dagen onvervalst Nederlands sportplezier mee en leerden veel Nederlandse taal bij, iedereen had ontzettende lol aan de samenwerking en de onderlinge sfeer.  Voor de goededoelenpot konden we meer dan €1000,- bijtellen. Kortom: dat gaan we volgend jaar nóg een keer doen!